LAPSILLE

PIKKULI-OPASTUS

Lauantaina 31.3. klo 12

Tunnetko jo Pikkulin? Pikkuli on iloinen ja utelias pikkulintu, joka ystävineen on pyrähtänyt Turun taidemuseoon. Opastuksella tutustutaan taidemuseon klassikkomaalauksiin sekä niiden pikkuloituihin versioihin. Kierroksella kuulet muun muassa, mikä on Pyy-Rouvan lempipuuhaa ja mitä Honkkeli tekee metsässä keskellä yötä. Pikkulin avulla opit myös uusia asioita tunnetuista taideteoksista!

Puolituntinen opastus on suunnattu 4–8-vuotiaille.  Lapset voivat osallistua kierrokselle ilmaiseksi ja aikuiset museon pääsylipun hinnalla (10 ¤).

Opastus perustuu Pikkuli Turun taidemuseossa -sovellukseen, jossa museon teoksiin, taiteilijoihin ja museora-kennukseen tutustutaan pelin ja leikin kautta. Sovellus on maksuton ja se on saatavilla Applen ja Androidin mobiililaitteisiin. Huomaathan, että opastuksella et tarvitse omaa älylaitetta!  

MINITAIDELEIRI ALAKOULULAISILLE

Talvilomaviikolla 21.-23.2. klo 10-13

Alakouluikäisille suunnattu minitaideleiri inspiroituu Rut Brykin satumaisesta ja värikkäästä keramiikasta. Leirin aikana tutustutaan Rut Brykin näyttelyyn, Brykin käyttämiin materiaaleihin ja tekniikkoihin sekä luodaan yhteinen, keraaminen reliefiteos.

OHJELMA

ke klo 10-13: Ensimmäisenä päivänä tutustutaan Turun taidemuseossa Rut Brykin Taikalaatikko-näyttelyyn ja hänen satumaisiin ja värikkäisiin keramiikkateoksiinsa. Millaisia aiheita hän käsitteli teoksissaan ja mitä tarinoita niistä löytyy? Teosten värimaailmaa ja muotoa tutkitaan piirtämällä ja värittämällä. Samalla kerätään inspiraatiota omaan taideprojektiin.

to-pe klo 10-13: Seuraavina leiripäivinä työskennellään Vimmassa (Aurakatu 16), missä ohjaajana toimii kuvataiteilija Sanna Vainionpää. Vuorossa on tutustumista erilaisiin tekniikkoihin sekä omien kohokuvien ja veistosten tekemistä. Leirin lopuksi valmiit teokset pääsevät esille museoon Taikalaatikko-näyttelyn yhteyteen, jonne rakennetaan leiriläisten oma tilapäinen näyttely.

Osallistumismaksu 10 ¤ / lapsi (maksetaan ensimmäisenä leiripäivänä). Huom. Omat eväät mukaan!
Ohjaus sekä suomeksi että ruotsiksi.

Ilmoittautumiset museolehtori Anna Skultille anna.skult@turuntaidemuseo.fi tai museon kassalle info@turuntaidemuseo.fi / (02) 2627 100.


Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2014